facebook

Не танцюй, не пий і закрий свою парасольку: найкумедніші забобони в п’ятницю 13-го

П’ятницю 13-е в багатьох культурах у всьому світі вважають одним з найневдаліших днів в році, з яким пов’язано багато забобонів і пересторог. Деякі з них досить комічні.

Зібрали оригінальні прикмети, яких рекомендують дотримуватися в цей день.


Не користуватися технікою
Забобонні люди в цей день відмовляються від користування технікою, не їздять в автомобілі і, звичайно, не літають в літаку. Кажуть, не можна навіть користуватися інтернетом, тому що комп’ютерні віруси, як і всяка нечисть, в цей день особливо активні. Сама по собі прикмета не погана, тому що спонукає до піших прогулянок на свіжому повітрі.

Не митися
Страх перед п’ятницею 13 призводить до того, що деякі люди відмовляються від будь-якої роботи вдома і навіть перестають стежити за особистою гігієною. Прихильники забобонів не стрижуть нігті, не миють голову, не відвідують перукарні. Але під час пандемії коронавірусу мити руки все таки треба обов’язково, незважаючи на дату в календарі.

Читайте також:  Знайома працює у дитячому будинку і розповіла, чому там немовлята ніколи не плачуть

Не можна танцювати
Згідно прикметам в п’ятницю 13 потрібно утримуватися від бурхливого вираження емоцій. Не можна, зокрема, голосно сміятися, танцювати, смачно їсти і вживати хмільні напої, щоб потім не трапилося нещастя.

У будинку парасоль не відкривати
Існує прикмета, за якою потрібно в п’ятницю, 13-го, обов’язково закривати парасольку в приміщеннях. Нібито якась давня римлянка відкрила свою парасольку в будинку – і той через секунду завалився. Забобонні люди розповідають також про британського принца, який взяв дві відкритих парасольки з рук прибулих гостей і помер через кілька днів. Втім, відкритою парасолькою в приміщенні можна штрикнути комусь в око – тому це марновірство не позбавлене сенсу.
У п’ятницю 13 листопада, нумерологи та астрологи вважають поганим днем, але не варто опускати руки і чекати настання наступного дня, а спробувати зробити його комфортним для себе.

Джерело.



Категорії: