facebook

В Україні продали десятий завод “Укрспирту”: Покупець заплатив на гривню більше за конкурента

Новим власником стане компанія “Вест Вей”, зареєстрована у Львові.

У понеділок, 30 листопада, Фонд державного майна продав на приватизаційному аукціоні 10-й завод “Укрспирту” – Хоростківське МПД, розташоване у Тернопільській області. Про це повідомляє пресслужба Фонду державного майна та система Prozorro.Продажі.


Як зазначається, під час торгів за спиртовий завод змагалися чотири учасники, які підвищили ціну об’єкту на 23,6 млн грн – зі стартових 31 372 965 грн до 55 000 001 грн.

Однак, переможцем аукціону стала компанія “Вест Вей”, яка запропонувала 55 000 001 гривень. Перед цим інший учасник – ТОВ “Транс-Н” – запропонував на 1 гривню менше (55 мільйонів).

Читайте також:  Зеленський: Нам говорили про незалежність НБУ, але як жити з бюджетом по курсу 30?

У результаті завод відійшов ТОВ “Вест Вей”, яке зареєстроване у Львові. Її кінцевим бенефіціаром є житель Львівської області Володимир Каїнський, свідчать дані порталу Youcontrol.

Зауважимо, Хоростківське МПД розташоване у Гусятинському районі Тернопільської області в м. Хоростків. Підприємство складається з 653 найменувань будівель, обладнання, рухомого та іншого майна.

Також зазначається, що майбутній власник заводу отримає можливість участі у новому ринку виробництва спирту.

До слова, це десятий успішний аукціон приватизації спиртових активів з переліку об’єктів ДП “Укрспирт”, які відбуваються в рамках демонополізації ринку виробництва спирту.

Джерело.



Категорії: