facebook

Введення у храм Пресвятої Богородиці: що потрібно зробити 4 грудня

У п’ятницю, 4 грудня, відзначається велике церковне свято – Введення Пресвятої Марії в храм Господній. У день торжества в усіх православних храмах проводяться святкові служби.

“Апостроф” розповідає про те, як прийнято проводити цей день.


Віруючі відвідують богослужіння, на яких виконуються спеціальні піснеспіви, а священнослужителі в цей день одягнені в білі та/або блакитні облачення.
У день Введення в храм Пресвятої Богородиці прийнято приводити дітей до першої сповіді. За православною традицією зазвичай діти починають сповідатися з семи років. В цей день в проповідях священики говорять про те, як важливо залучати дітей до віри. Хрещені батьки в цей день дарують хрещеникам подарунки.

Також в день Введення Пресвятої Марії в храм Господній звуть друзів в гості. Так як це свято припадає на різдвяний піст, віруючі задовольняються найпростішою їжею і не вживають алкоголь.

Читайте також:  “Чоловік вигнав мене”: Наталя Мосейчук розповіла про особисте життя. Шанувальники шоковані

Молитви Богородиці в день Введення Пресвятої Марії в храм Господній
Подячна молитва
Вихваляю Тебе, Велика, і славлю ім’я Твоє. Зглянься над нами, грішними і негідними, не залишай нас без покриву Свого. У владі Твоїй кожен нині живе, і всякий потребує допомоги Твоєї незримої. Дякую Тобі, Милостива Заступниця душ людських, за щастя повсякчасне, за допомогу і любов велику. Слався, Велика, Слався. Амінь.

Молитва з проханням про допомогу в скорботі та біді

Царице моя Преблага, Надія моя і Притулок, скорботних Радість, кинутих Підтримка! Захисти від бід моїх, захисти від скорботи, допоможи мені, немічному, знайти силу і віру, щоб протистояти негараздам. Тугу мою зм’якши, втіш серце та не дозволь збитися з правильного шляху. Амінь.

Джерело.



Категорії: