facebook

Влада США знову почне приймати заяви від “мрійників”

Суд зобов’язав імміграційну владу США знову приймати нові заяви від іммігрантів, які були нелегально ввезені в країну в дитячому віці і з тих пір проживають в США. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Голос Америки.

“Окружний федеральний суд в Брукліні зобов’язав уряд США знову почати приймати нові заяви від іммігрантів, які були нелегально ввезені в країну в дитячому віці і з тих пір проживають в США. Йдеться про Програму відкладеного дії для дітей, які прибули в США (DACA), введеної Бараком Обамою в 2012 році”, – йдеться в повідомленні.


Відзначається, що адміністрація Дональда Трампа неодноразово намагалася згорнути програму, що захищає цю категорію нелегальних іммігрантов-“мрійників” від депортації. У червні Верховний суд США визнав дії адміністрації “довільними і примхливими”. Однак, в Міністерстві внутрішньої безпеки США повідомили, що не мають наміру брати нові заявки на участь в програмі DACA, поки діюча адміністрація буде розглядати питання про доцільність її збереження, скасування або зміни.

Читайте також:  У Венеції рвонув хімзавод: місто огорнуло чорним димом. Фото й відео

“Суддя доручив Міністерству внутрішньої безпеки до понеділка розмістити на своїх сайтах публічне повідомлення про те, що воно приймає нові заявки в рамках DACA. Обраний президент Джо Байден, який набирає на посаду 20 січня, заявив, що планує відродити DACA”, – додали в повідомленні.

Як повідомляв УНН раніше, адміністрація президента США Дональда Трампа направила співробітників спецпідрозділу BORTAC прикордонно-митної служби США в ряд міст країни для арешту нелегальних іммігрантів.

Джерело.



Категорії: