facebook

Mastercard почала розслідування щодо Pornhub через відео з неповнолітніми

Платіжна система Mastercard почала розслідування щодо Pornhub через звинувачення у публікації на платформі відео із зображенням жорсткого поводження та сексуальної поведінки за участі неповнолітніх.

Факти порушень були наведені у колонці New York Times, опублікованій 4 грудня. Автор, журналіст та лауреат Пулітцерівської премії Ніколас Кристоф, виявив, що на сайті публікується відео, яке зображує насилля над непритомними жінками та дівчатам та оголене тіло 14-річної дівчинки. За даними журналіста, подібне відео можна завантажувати напряму з вебсайту, що дає можливість поширювати та повторно завантажувати такі файли навіть після того, як вони будуть видалені з Pornhub.


Mastercard є однією з платіжних систем, яка співпрацює з Pornhub. Водночас після публікації колонки Кристофа, у компанії наголосили, що “не будуть терпіти незаконних дій”, і що вони тісно співпрацюють з правоохоронними органами та громадськими організаціями, щоб виявляти та запобігати такому.

Ми розслідуємо звинувачення, висунуті New York Times, і співпрацюємо з банком (материнською компанією Pornhub) MindGeek, щоб зрозуміти цю ситуацію. Якщо претензії будуть обґрунтованими, ми негайно вживатимемо заходів”, – йдеться у заяві Mastercard, передає CNN.

Читайте також:  Розпочато термінове розслідування! Зеленський зробив гучну заяву про трагедію на Донбасі

У Mastercard наголосили, що у разі доведення незаконної діяльності, співпрацю буде припинено.

Натомість у Pornhub відкинули звинувачення.

“Враховуючи природу нашої діяльності, люди часто упереджені уявлення людей про наші цінності та процеси часто відрізняють від реальності. Однак ігнорувати факти у такому серйозному питанні як матеріали, що містять сексуальне насилля над дітьми, контрпродуктивно. Pornhub відданий боротьбі з цим і запровадив провідну в галузі політику довіри та безпеки для виявлення та знищення незаконних матеріалів із нашої спільноти”, – заявили в компанії.

Низка платіжних систем ще до публікації у New York Times відмовилася співпрацювати з порносайтом.

Компанія фінансових послуг American Express забороняє розплачуватися своїми картками на Pornhub. Такі платежі також не обробляє PayPal. Visa заявила, що знає про звинувачення і “активно взаємодіє з відповідними фінансовими установами для розслідування, крім безпосередньої взаємодії з материнською компанією сайту, MindGeek”.

Джерело.



Категорії: