facebook

Ці вісім продуктів ефективно розріджують вашу кров

Кров’яні згустки, так звані тромби блокують навіть самі великі судини, що може призвести до інфаркту, інсульту та інших серйозних патологій. Як повідомляє портал для здоров’я Ukrhealth, розбавити кров допоможуть натуральні продукти, ефективність яких, звичайно, нижча, ніж у препаратів, однак їх вплив повністю нешкідлива.

Часник
Сирий часник – відмінна профілактика атеросклерозу. Захворювання супроводжується розвитком утворень на внутрішніх стінках судин, і заважає циркуляції крові. Також часник нормалізує кров’яний тиск. Великий плюс часнику в тому, що його можна активно використовувати в різних стравах, зменшуючи тим самим кількість доданої солі в них.


Кайенский перець
Даний вид перцю дуже гострий і володіє унікальним пікантним смаком. У кайенском перці містяться саліцилати. Такі ж сполуки присутні у аспірин, за допомогою якого також можна розбавити кров.
Куркума
В цієї пряності міститься унікальна речовина – куркумін. Воно володіє масою корисних властивостей, серед яких боротьба зі шкідливим холестерином. Куркумін знижує рівень холестерину в крові, запобігаючи тим самим утворення бляшок.

Імбир
Корінь імбиру володіє схожими куркумі властивостями. Крім того, це потужний протизапальний продукт, що дозволяє оздоровити весь організм. Максимальну користь від імбиру можна отримати, вживаючи його у свіжому вигляді, але самий простий і ефективний спосіб – це додати в чай маленький шматочок його кореня.

Читайте також:  Експерти назвали продукти, які допоможуть проти похмілля

Кориця
Вище згаданий куркумін присутня також і в кориці, але в меншій кількості. Тому кориця також дуже корисна – ну, а з’їсти прянощі зі свіжою випічкою можна завжди і скрізь. Додавайте корицю в напої, будь-які страви і десерти, і ваш тиск нормалізується, запалення буде усунено, а холестерин благополучно виведений.

Ананас
Користь ананаса в якості антикоагулянта ще до кінця не вивчена, але в складі цього фрукта міститься речовина, яка володіє розріджують ефектом. Це бромелайн. Окрім антикоагулянтного ефекту, дана речовина знімає запалення, тому володіє комплексною дією.

Журавлина
Для нормальної роботи організму необхідні антиоксиданти. Вони допомагають очистити організм від шкідливих, токсичних речовин, які провокують розвиток різних патологій. Журавлина багата природними антиоксидантами, тому успішно очистить організм, посилить імунну функцію, зніме запалення і зміцнить органи серцево-судинної системи.

Томати
Томати по праву вважаються одним з найбільш корисних продуктів для серця, крові і судин. В них міститься достатня кількість вітаміну С і лікопіну, щоб в найкоротші терміни зміцнити кровоносну систему. Зазначені речовини допомагають зміцнити серцевий м’яз і стінки судин, тому шанс їх розриву в рази зменшується.

Слід пам’ятати: якщо ви додаєте хоч декілька із зазначених продуктів в свій раціон – можете не переживати про небезпеку тромбозу.

Джерело.



Категорії: