facebook

Потрібно мати здоровий глузд: у ПЦУ розкритикували головну ялинку країни

У Православній церкві України розкритикували відомський капелюх на головній ялинці країни і наголосили, що “потрібно мати здоровий глузд і увінчати її зіркою, яка і символізує Різдво”. Про це написав представник прес-служби ПЦУ Іван Сидор у Facebook, передає УНН.

“Капелюх на фоні тисячолітніх хрестів Софійського собору… До якого свята ми готуємось? Різдва чи Хелловіну? Вже якщо ставите на історичній Софійській площі ялинку, то потрібно мати здоровий глузд і увінчати її зіркою, яка і символізує Різдво, світло, надію. А не відьмацькою шляпою, яка з Різдвом і Новим роком нічого спільного не має”, – написав Сидор.


Щодо “креативу”, то на думку представника пресслужби, “не варто було експерементувати на головній ялинці країни. Тим паче, яка останнім часом стоїть на (без перебільшення) святому місці”.

Читайте також:  “Заборонити народжувати, якщо….”: Українці терміново звернулись до Зеленського. Новий закон?

Разом з тим Сидор зауважив, що це виключно його думка.

Раніше засновник проекту Folk Ukraine, організатор новорічних і різдвяних свят на Софійській і Контрактовій площах Ігор Добруцький повідомив, що на головній ялинці країни на Софійській площі у Києві все ж таки буде різдвяна зірка, яка замінить чарівний капелюх напередодні дня Святого Миколая.

Джерело.



Категорії: