facebook

Загибель 14-місячної дівчинки: що кажуть медики, яких звинувачують рідні

З’явилися нові подробиці про смерть Евеліни віком 1,2 роки із села Качанівка Підволочиського району на Тернопільщині. Дівчинка смоктала торбинку, в якій були зернятка кукурудзи. Одне з них перекрило їй дихальні шляхи і малеча задихнулася. Родичі дівчинки певні: втратили її через медиків, які не надали належної допомоги. Лікарі ж стверджують, що мама з тіткою самі не захотіли лікувати дитину у них і пішли.

Дівчинку в районну лікарню за 10 км від села привезли мати й тітка. Кажуть, їх прийняли в травмпункт, надавали першу допомогу травматолог і гінеколог.


“Як вони це робили? Ніяк! Посвітила телефоном в горло, чи щось в дитини в горлі є, чи нема”, — розповідає тітка померлої дівчинки Оксана Платко, передає ТСН.

Після цього, за словами жінки, вони 30 хв чекали педіатра. Дитина була бліда і задихалася. Ніяких обстежень не робили, направлення в обласну лікарню не дали.

Районний педіатр Богдан Помарянець розповідає іншу історію. Каже, що провели реанімаційні заходи, пропонували рідним “швидку”, яка мала б доправити дитину у Тернопіль. Але мати з дитиною самовільно залишили відділення.

Тітка підтверджує, що вони пішли. Але лише через те, що дитині тут не надали потрібної допомоги. Довелося їхати в іншу лікарню, яка хоч і поруч — але вже на балансі Хмельниччини. Але й там хірург допомогти не зміг. Сказав, що дівчинці негайно потрібно до Тернополя. Відвезти ж до обласної лікарні могла лише “швидка” Тернопільщини. Тому родина повернулася до Підволочиська. Дитину знову забрали в реанімацію і підключили до апарату штучної вентиляції легень, та це не допомогло. Після розтину медики та рідні дізналися, що причиною асфіксії стало зернятко кукурудзи.

Читайте також:  Народила вдома і спакувала тіло в коробку: На Волині прикордонниця закопала власне немовля на городі

Якби не згаяли кілька годин дорогоцінного часу, то життя дитини можна було б врятувати, кажуть медики. Адже в обласній лікарні є спеціальне обладнання, яким можна було дістати це смертельне зернятко. Правоохоронці розпочали одразу два кримінальні провадження. За фактом смерті дитини і щодо лікарів.

Джерело.



Категорії: