facebook

Гірлянди і феєрверки на Новий рік: що категорично не можна робити

Новорічні та різдвяні свята вже зовсім близько, а отже люди купуватимуть гірлянди та феєрверки. Як правильно обирати і встановлювати піротехнічні вироби, та чим небезпечні електрогірлянди?

Подробиці – у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.


Ринок піротехнічних виробів пропонує українцям різноманіття вибору. Проте не всі з них є безпечними. Нагадати правила безпечного поводження із піротехнікою під час профілактичного заходу вирішили пожежники. За словами вогнеборців, на кожен феєрверк має бути відповідний сертифікат та знак відповідності.
“Ви можете знайти зверху в сертифікаті артикул і якщо все відповідає, то це якісний товар, який можна купувати”, – наголосив заступник начальника управління пожежної безпеки ДСНС України Олександр Чекригін.

Перед тим, як підпалити піротехнічний виріб, слід уважно прочитати інструкцію. Встановлювати феєрверки варто за 100 метрів від будівель. А щоб установка нікуди не посунулася, міцно зафіксуйте її цеглою. Після підпалу салюту треба відійти щонайменше на 30 метрів.
Важко також уявити новорічну ніч без ялинки та гірлянди. Однак і ця прикраса може становити загрозу.

Читайте також:  Католицьке Різдво: чого категорично не можна робити православним

“Вони можуть просто дати коротке замкнення і все. І я би категорично не радив залишати гірлянду увімкненою на всю ніч”, – додав пожежно-рятувальний 43-ї ДПРЧ Олександр.

Минулого року на зимові свята сталося 18 пожеж через необережне поводження із піротехнікою та гірляндами. 11 з них сталися у новорічну ніч. Утім, якщо дотримуватись елементарних правил безпеки, хороший настрій на свята забезпечено.

Джерело.



Категорії: