facebook

Назвали причини несподіваного падіння цін на свинину

Ціни на свинину знизилися, попри їх традиційне підвищення напередодні новорічних свят.

Про це пише AgroPortal.


Ситуація з цінами на свинину може бути пов’язана зі збільшенням обсягів імпорту у 2020 році.

“Європейська свинина продовжує падати в ціні. Однак, імпортні квоти на вялену свинину з країн ЄС вичерпалися кілька місяців тому, на м’ясо на кістці – ще в минулому місяці. Якби саме від цього залежала динаміка внутрішніх цін на свинину, вартість м’яса могла б підвищитись на 10-12%. Однак поки спостерігаємо зворотну ситуацію, що вказує на відсутність впливу імпорту”, – вважає президент Всеукраїнської асоціації імпортерів м’яса і м’ясопродукції Василь Король.

За його словами, значну роль відіграє зниження попиту на свинину з боку готелів, ресторанів і кафе. Частина з них не пережила першого карантину, робота інших зупинилась в очікуванні чергового локдауну.

Експерт ставить під сумнів очікування напливу імпортної свинини на початку року.

Читайте також:  “Політичних кроків немає”: у ЄС зробили заяву щодо євроінтеграції України

“Більшість компаній-імпортерів не очікує подорожчання свинини в наступні пару місяців. Завозити і тримати на складі товар, який за кілька тижнів подешевшає, жоден підприємець не буде. Тому поки ціни на свинину в Україні не змінять вектор руху, імпорту боятися не варто”, – запевняє Василь Король.

З його слів, на ціни зараз більше впливає не імпорт, його запаси або очікування, а ослаблення попиту та ситуація на суміжних ринках м’яса, зокрема, курятини.

Джерело.



Категорії: