facebook

Офіс президента зловили на маніпуляції

Офіс президента маніпулює соціологічними даними Фонду “Демократичні ініціативи”. Про це заявив професор Національного університету “Києво-Могилянська академія”, науковий директор Фонду Олексій Гарань.

“23 грудня комунікаційники Офісу президента, посилаючись на наше з КМІСом опитування, зробили цілу “новину”: Президентська ініціатива “Велике будівництво” стала головною позитивною подією 2020 року”. Мовляв, “згідно з опитуванням, такої думки дотримується переважна більшість респондентів (93 %)”, – повідомив науковець у Facebook


Насправді цю ініціативу відзначило лише 11,3% опитаних, зауважив Гарань.

“А от вже з цих 11,3% позитивно її оцінили 93%. Нехитра математика дає: 11,3% х 93% = 10,5%. Але новина пішла гуляти по Інтернет-сайтах і соцмережах. Реальна думка громадян, як показує наше опитування, інша – позитивних подій немає. Навіть весняний карантин, який за задумом мав врятувати життя і дати владі можливість підготуватися до другої хвилі епідемії, за своїми наслідками і підсумками сприймається негативно”, – написав науковець.

Читайте також:  “Чекаємо Вас на корпоративах. Можна зі своїм піаніно”: Тимошенко зухвало відповіла Зеленському.

“Утім, якщо серйозно, це тривожний знак. Бо в такий спосіб відбувається і маніпулювання громадською думкою, і введення в оману самого президента. Мовляв, все добре: захворюваність падає, а народна любов росте. Президент країни, яка веде війну з путінським режимом, не має права вірити у казки найближчого оточення”, – зауважив Гарань.

Водночас на сайті президента виправили заяву про те, що 93% українців вважають програму “Велике будівництво” головною позитивною подією року. І вказали, що такої думки дотримуються 11,3% громадян. “Перепрошуємо за неточність”, – заявили в ОП.

Джерело.



Категорії: