facebook

Ми ж не воюємо м’ясом: Кривонос пояснив, чому в разі нападу Росії мобілізація всіх нереальна

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос пояснив, що план Президента Володимира Зеленського про мобілізацію жінок і чоловіків в разі нападу Росії нереальний, оскільки вони не воюють м’ясом і ідеологічно люди не готові. Про це він сказав в інтерв’ю Новому времени, передає УНН.

“Це (оточення президента – ред.) розповідає президенту, що вони це здатні зробити (масово мобілізувати жінок і чоловіків в разі нового нападу Росії – ред.). А ми, які це пройшли і бачили це в свої реаліях – ми розуміємо, що навіть якщо теоретично ми зможемо мобілізувати жінок і чоловіків – а чи навчені ці люди тримати зброю в руках? Ні. Чи хочуть ці люди це робити? Ні … По-друге, ми повинні розуміти, що, навіть мобілізувавши людей, ми їх повинні ще навчити. Тому що ми ж не воюємо м’ясом, не кидаємо людей десятками тисяч”, – сказав Сергій Кривонос.


Він зазначив, що досвід вірмено-азербайджанської війни показав, що невелика кількість особового складу у взаємодії з технікою при правильно спланованих операціях дозволяє досягти високих результатів. Але величезна кількість мобілізованих людей не вирішить питання здатності протидіяти ворогові.

Читайте також:  У Зеленського прокоментували смерть Кернеса

За його словами, в Україні патріотизм не підтримується на рівні держави, що показав 2014 рік, і що держава повинна виховувати мобілізаційний резерв, зокрема ідеологічно.

“У нас патріотизм не підтримується на рівні держави, і 2014 рік показав, що величезна кількість (мобілізованих – ред.) йшло (воювати – ред.), але ще більша кількість – тікала від мобілізації. Тікала. І 2018 рік, коли ввели військовий стан, також показав, що величезна кількість втекла (від мобілізації – ред.). Тому держава повинна виховувати цей мобілізаційний резерв, і ідеологічно також. Це не за рік досягається”, – додав заступник секретаря РНБО.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський в інтерв’ю ЗМІ заявив, що в разі війни з Росією в Україні будуть воювати всі, будуть мобілізовані і жінки, і чоловіки, це буде погано для нашого населення.

Джерело.



Категорії: