facebook

Чиновниця Пенсійного фонду змушувала підлеглих ділиться зарплатою, фото

Злочинна організація привласнювала кошти працівників Головного управління ПФУ на Хмельниччині та його територіальних підрозділів, які були передбачені на оплату праці.

Про це інформує прес-служба Нацполіції у Хмельницькій області.


Силовикам вдалося встановити, що начальниця ГУ ПФУ розробила план для отримання неправомірної вигоди від підлеглих працівників. Схема злочинного збагачення наступна – вона отримувала частину заробітної плати деяких підлеглих (виплати за інтенсивність праці), користуючись тим, що вони перебувають у службовій залежності від неї.
Для реалізації цього плану вона залучила до незаконної схеми ще чотирьох осіб, а сама схема діяла з 2019 року. Внаслідок протиправних дій лише впродовж двох місяців керівництво ГУ ПФУ заволоділо грошима у розмірі 211 тисяч гривень.

Читайте також:  Шукав жертву: під Черкасами на кладовищі знайшли труп жінки. Фото і відео


Під час обшуку силовики виявили та вилучили неправомірно отримані кошти в розмірі 104 600 гривень. Загалом з кабінетів посадовців з ГУ ПФУ у Хмельницькій області вилучено грошові кошти у різній валюті на суму понад мільйон гривень.
Організатору та двом учасникам схеми повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених одразу трьома статтями Кримінального кодексу. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на тривалі терміни.

Джерело.



Категорії: