facebook

МОЗ: студентам-медикам не буде знижено прохідний бал на іспиті “Крок”

Цього року не буде зниження мінімального прохідного балу для студентів-медиків, які складатимуть ліцензійний екзамен “Крок”. Про це заявила на брифінгу заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, передає кореспондент УНН.

“Всі можливі ризики від здачі сьогодні “Кроку” міністерством і Центром тестування мінімізовано. Встановлений рівень прохідного балу “Кроку” ми вважаємо таким, що є посильним для студентів, відповідає вимогам набуття професійної компетенції майбутніх медичних працівників. Тому, твердження про те, що необхідно знижувати прохідний рівень, не може розглядатися і зниження такого не буде“, — сказала вона.


Наразі мінімальний прохідний бал на “Крок” становить 55,5 балів.

Додамо, цей ліцензійний інтегрований іспит включає один, два або три окремі тестові екзамени залежно від освітньо-кваліфікаційного рівня. Зміст тестових екзаменів ліцензійного інтегрованого іспиту затверджується щорічно Міністерством охорони здоров’я України і повинен відповідати освітньо-професійним програмам, які затверджуються Міністерством освіти України.

Читайте також:  “Супрун на вихід”: у Зеленського розкрили всі карти

Майбутні фахівці рівня “спеціаліст” та “магістр” (лікарі, лікарі-стоматологи, фармацевти, лікарі-психологи тощо), послідовно складають три екзамени — “Крок 1”, “Крок 2” та “Крок 3”. Майбутні фахівці рівня “молодший спеціаліст” складають один екзамен — “Крок М”. Майбутні фахівці рівня “бакалавр” послідовно складають два екзамени — “Крок М” та “Крок Б”.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України розробило тимчасові рекомендації щодо проведення іспитів для студентів-медиків та інтернів в умовах карантину.

Джерело.



Категорії: