facebook

У Раді заговорили про позбавлення Білик усіх звань

Артистку Ірину Білик, після публікацій у білоруських ЗМІ про її виступ на прийомі в самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, потрібно позбавити всіх звань та орденів. Про це заявив народний депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко у Facebook.

“Доки Лукашенко здає кордони під контроль РФ і продовжує проводити репресії проти громадян своєї країни, українські артисти не гребують виступати перед диктатором на концертах. На новорічному прийомі в Мінську 16 січня виступили українські співачки Еліна Іващенко та Ірина Білик”, – написав депутат і додав, що також перед Лукашенком виступали російські артисти Стас Михайлов і Валерій Сюткін.


“Останній, до слова, називав окупацію Криму “блискучої” операцією, а Михайлов неодноразово виступав на півострові.

Читайте також:  Я щаслива, як ніколи!”: Ротару зробила шокуючу заяву після концерту у Росії

І що важливо, Ірина Білик є заслуженою і народною артисткою України, а торік у червні Зеленський особисто нагородив її ордени княгині Ольги III ступеня. Я вважаю, що після виступу перед диктатором у Мінську Ірину Білик треба щонайменше позбавити всіх цих звань та орденів, щоб не компрометувати суть цих нагород. Підтримка диктатури не має просто так сходити з рук”, – пише депутат.

Джерело.



Категорії: