facebook

Завжди дивувалась їхньому способу життя, поки не дізналась правду

Ми з чоловіком одружені вже 5 років. Ми вдвох працюємо і вже майже накопичили на перший внесок, щоб взяти двокімнатну квартиру в іпотеку.

У мого чоловіка є молодший на 3 роки брат. Два роки тому він одружився з простою сільською дівчиною, яка приїхала до нас в місто на навчання. Брат чоловіка з дружиною також знімали квартиру, оскільки з батьками ніхто не хотів жити, та й жити разом в маленькій двокімнатній квартирі не надто зручно.


Доходи в нас були не набагато більшими, ніж в сім’ї молодшого брата, але чомусь постійно відчувалася з їх боку якась заздрість. Хоча було б чому заздрити. Ми з чоловіком активно економили, а тому харчувалися і жили скромно. Варто нам щось купити, молодшим теж відразу просто необхідно стає те ж саме. Завели ми кішку. І їм одразу знадобилася кішка.

У чоловіка була стара машина і вирішили ми її поміняти. Так нашу стару машину свекор викупив (набагато дешевше, до речі, ніж ми могли б продати) для молодшого сина, щоб той був з машиною і здав на права. Але молодій дружині не хотілося їздити на нашому старенькому гольфі, а тому вони вже продають його, набирають кредитів і купують новий автомобіль.

Мене постійно дивувало, що коли ми разом заходимо в магазин, то відразу в очі кидається кардинально різне ставлення до покупок. Якщо ми беремо тільки необхідне нам і намагаємося брати дешевше і по акції, то вони хапають все без розбору. З таким підходом до покупок і взагалі до життя ми дивувалися, як у них на все грошей вистачає. Все в кредитах, орендована квартира і такий підхід до покупок.

Відповідь виявилася вкрай банальною. З грошима, які ти не заробив, які тобі дісталися просто так – дуже легко розлучатися. Насправді вони дуже добре влаштувалися. Кожного разу приїжджаючи в гості до батьків, вони просили у них грошей в борг, нібито їм на їжу навіть не вистачало. І, звісно, батьки допомагали, не залишать же власних дітей голодними. Ось вміли ж піднести …

Читайте також:  Марченко розповів, коли Україна зможе відмовитись від запозичень МВФ

А діти прогулювали ці гроші в черговий раз. Особливо любили витратиться на новий одяг, манікюр і нарощування волосся і купу інших процедур для молодої дружини (вирвалася дівчинка з села). І вже через тиждень їхали знову до батьків. Свекор машину їм викупив у нас з умовою, що гроші вони віддадуть йому поступово. Але ось купується в кредит нова машина і про борг батькові забувається. А вимагати своїх грошей йому запропонували у нового власника, якому вони продали наш старий автомобіль. А у них тепер машина нова, вони її в кредит купили. Тут вже просто я була шокована від логіки. Але це ще не все.

Крім того, виявилося, що коли вони купували новий автомобіль в кредит, їм все одно не вистачало грошей і 20 000 грн вони позичили у нашій спільної тітки, яка з часом їм простила цей борг. Все одно ж віддавати нічим було.

Ось так зручно влаштувалися брат мого чоловіка з дружиною. З усіх вони тягнули гроші в борг і нікому не віддавали. Витрачали все на свої розваги та примхи. І ще потихеньку намовляли на нас батькам, мріючи прибрати до рук їх квартиру.

А у Вас є такі родичі? Як Ви реагували на такі витівки. Нам, наприклад, прикро, що ми економили, домагалися всього самі й ні у кого копійки не попросили жодного разу, а вони жили за рахунок усіх родичів нібито в борг, який ніколи не будуть повертати.

Джерело.



Категорії: