facebook

Брязкання зброєю: чим українська армія може зустріти росіян

Російська війська відводять від кордонів з Україною. Про це заявив міністр оборони РФ Шойгу. Та військова техніка і розгорнуті табори залишаються. А отже загроза розгортання і вторгнення росіян залишається. Чим Збройні Сили Україні зустрічатимуть агресора? Привідкриємо завісу – далеко не голими руками!


На виконання державного оборонного замовлення лише у 2021 році з бюджету виділили 22,5 млрд гривень! Збройні Сили України мають отримати понад 30 000 одиниць різних зразків військової і техніки. А ще – боєприпаси.

Триває дія контракту на виробництво та постачання для ЗСУ безпілотних комплексів «Байрактар». Міноборони авансувало виробництво комплексів «Нептуни». Також у ДОЗ 2021 року — БТР-4, ракетне, протитанкове, високоточне озброєння. Також продовжується контракт на будівництво українсько-турецького корвета.

Читайте також:  Найбільший супермаркет знайшов спосіб продавати заборонені товари: фото

Окрім того, надійде допомога від США. Це два озброєних патрульних катери Mark VI – на додачу до 8 катерів, які поставили раніше, радари, необхідні для боротьби з артилерією супротивника, тактичне обладнання. Також Україна отримає обладнання для надання медичної допомоги військовим та техніку для евакуації в бойових умовах, і продовжить отримувати необхідні супутникові дані.

Тим часом, починається довгоочікуване переозброєння українських ВПС! Застарілі радянські літаки замінять знамениті Ф-15! На першому етапі переозброєння повітряні сили планують отримати новий багатофункціональний літак покоління 4++. Після цього можуть взяти на озброєння п’яте покоління – надсучасні американські Ф-35.

І це – лише початок. Адже ще танки, БТР-и, артилерія – російських загарбників чекає «теплий» прийом.

Джерело.



Категорії: