facebook

До виходу на державний кордон залишається 50 км: ЗСУ продовжують звільняти населені пункти

Збройні Сили України продовжують звільнення окупованих росією територій. Від початку вересня понад 3000 кв км повернуто під контроль України.


Про це повідомляє редакція з посиланням на головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Зокрема Валерій Залужний вперше заговорив про контрнаступ ЗСУ. Таким чином, на Харківському напрямку ми почали просуватися не тільки на південь та схід, а й на північ. До виходу на державний кордон залишається 50 км.

На цих світлинах – результати роботи кількох підрозділів Збройних Сил.

У тісній взаємодії було звільнено села Байрак, Нова Гусарівка, Щурівка й Вільхуватка.

Захоплення потужних укріпрайонів російських військ, котрі вони гордо назвали «Масква», «Омск» й «Пітєр», дало змогу розгорнути контрнаступ на Балаклію, Ізюм та Куп‘янськ.

Валерій Залужний пишається і вдячний кожному українському військовослужбовцю: “Маю за честь боротися пліч-о-пліч з вами. Вічна Пам’ять полеглим в боях за Україну!”.

Дайджест деокупації

Потужний наступ ЗСУ змушує серця українців щодня битися швидше. Усього за п’ять днів захисникам України вдалося звільнити більше територій, аніж росіяни змогли захопити з квітня. Зокрема:

Читайте також:  На Тернопільщині вибухнув сільський клуб: 8 дітей у реанімації. Фото і деталі НП

Президент Зеленський повідомив про звільнення Василенкового, Артемівки та Чкаловського, що на Харківщині. Населені пункти деокупували воїни 113-ї окремої бригади територіальної оборони та 14-та окрема механізована бригада імені князя Романа Великого.

Над селищем Козача Лопань, що у Харківській області, вже майорить український прапор, повідомили у Дергачівській міськраді.

Підрозділи ЗСУ зайшли до Куп’янська, триває звільнення населених пунктів Куп’янського та Ізюмського районів. Про це повідомляє Генштаб. Усього на Харківщині звільнили вже понад 30 населених пунктів.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що незабаром ми почуємо добрі новини зі Сватового, Кремінної та Рубіжного. Також він показав український прапор, який замайорів над Піщаним.

Запис До виходу на державний кордон залишається 50 км: ЗСУ продовжують звільняти населені пункти спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: