facebook

Російський військовий викрав танк і здався ЗСУ: Путін не повинен перемогти

У ході успішного контрнаступу в Харківській області бійці ЗСУ захопили чимало ворожої техніки, боєприпасів та взяли в полон десятки російських військових.


Усього за тиждень українська армія досягла суттєвих успіхів у рамках контрнаступу в Харківській області. Українцям дісталися сотні танків та вантажівок, тонни боєприпасів, а також десятки полонених солдатів російської армії. Не обійшлось і без сюрпризів.

Так, представник координаційного штабу з військовополонених Андрій Юсов в ефірі “24 каналу” розповів, що деякі полонені вирішили здатися самі, причому один прибув здаватися прямо на танку.

Щоправда, були й ті, кого захопили у полон під час воєнних дій. Отже, зараз обмінний фонд поповнився і кадровими російськими військовими, і представниками ПВК “Вагнера”, і насильно мобілізованими вихідцями з так званих “ДНР” і “ЛНР”. Серед “вагнерівців” було чимало ув’язнених, яких агітували на участь у війні в Україні.

Говорячи про представників ОРДЛО, Юсов зазначив, що переважна більшість із них – примусово мобілізовані та їхній морально-психологічний стан спочатку був плачевним, а зараз це тільки посилилося.

Читайте також:  Україна здобула дуже важливу перемогу в ООН, яка вже напружила росіян

“Це досить різношерста публіка, яку Україна готова повертати відповідно до норм міжнародного права, Женевської конвенції для того, щоб повернути своїх захисників із полону”, – сказав Юсов.

Однак, за його словами, далеко не всі полонені хочуть повертатися до Росії. Це переважно стосується представників ОРДЛО. Однак і не всі громадяни РФ “палять бажанням” повертатися на Батьківщину.

З такими відмовниками питання вирішуватиметься окремо. Поки що вони утримуватимуться у спеціальних місцях, де до них відноситимуться згідно з нормами міжнародного права. Але відповідатиме за скоєні злочини всі, запевнив Юсов.

Запис Російський військовий викрав танк і здався ЗСУ: Путін не повинен перемогти спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: