facebook

Росіяни замінували Каховську ГЕС ще у квітні, а цього тижня завезли додаткову вибухівку на дамбу – розвідка

Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор каховської ГЕС.


Російські окупанти ще у квітні замінували Каховську гідроелектростанцію.

Нині ворог проводить роботи з мінування шлюзів та опор.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Підрив дамби було сплановано завчасно – основні роботи із замінування проведено ще у квітні. Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор каховської ГЕС”, –повідомляє ГУР.

У розвідці додали, що на гідротехнічній споруді встановлено два військові тентовані КамАЗи без водіїв, повністю завантажено ящиками з вибухівкою.

“На сьогодні остаточно зрозуміло, що держава терорист свідомо готує теракти, які призведуть до катастрофічних наслідків. В разі реалізації цих планів під ударом стихії опиняться десятки українських населених пунктів, в тому числі Херсон. Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України та торкнуться всього Чорноморського регіону”, – додають у відомстві.

Читайте також:  "Я її душив, потім роздягнув": подробиці загибелі Даші Лук'яненко під Одесою

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський поінформував, що російські терористи замінували дамбу й агрегати Каховської ГЕС. Її дамба утримує обсяг близько 18 млн куб. м води. І якщо окупанти підірвуть цю дамбу, то в зоні швидкого затоплення опиняться понад 80 населених пунктів, включно з Херсоном. Сотні тисяч людей можуть постраждати.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що атакою на Каховську ГЕС Росія хоче спричинити масштабну техногенну катастрофу на півдні та завадити контрнаступу ЗСУ.

 

Запис Росіяни замінували Каховську ГЕС ще у квітні, а цього тижня завезли додаткову вибухівку на дамбу – розвідка спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: