facebook

Закриття повітряного простору над Україною: як країни – члени НАТО реагують на ракетні обстріли РФ по території Польщі

 15 листопада росія завдала чергового масового обстрілу по території України. Також російські ракети перетнули повітряний простір Польщі. За офіційними даними, нажаль є загиблі.


Польща є членом НАТО. Реакція країн-членів Альянсу на подію.

Союзники по Альянсу розглядають падіння російської ракети на території Польщі, як ескалацію з боку Москви. Вони закликають НАТО ввести у дію 4 стаття Альянсу – закриття та оборона повітряного простору над Україною.

“Естонія готова захищати кожен сантиметр території НАТО. Ми повністю солідарні з нашим близьким союзником Польщею”, — МЗС Естонії.

“Кожен дюйм території НАТО має бути захищений”, — президент Литви.

Читайте також:  Зеленський оцінив здатність рф захопити Київ

“Злочинний російський режим випустив ракети, які націлені не лише на населення України, а й упали на території НАТО у Польщі”, — міністерство оборони Латвії.

“Моєю першою реакцією після того, як росіяни вдарили по території Польщі, була б 4 стаття: закриття та оборона повітряного простору над Україною”, – міністр оборони Латвії Пабрікс.

Запис Закриття повітряного простору над Україною: як країни – члени НАТО реагують на ракетні обстріли РФ по території Польщі спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: