facebook

В Україну вдалося повернути 128 дітей, яких окупанти примусово вивезли до росії

В Україну вдалося повернути 128 дітей, яких окупанти примусово вивезли до росії


В Україну вдалося повернути 128 дітей, яких загарбники примусово вивезли до росії. Кожен такий випадок вимагає великих зусиль багатьох людей.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на начальника Департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу генерального прокурора України Юлія Усенко.

“В Україну вдалося повернути 128 дітей. Більш як 50 з них разом із батьками чи вихователями наразі перебувають на території країн ЄС. Ви запитаєте, чому така маленька цифра у порівнянні з кількістю тих, хто перебуває у депортації? Але для нас це не цифра – це 128 дитячих життів. За поверненням їх на Батьківщину – робота великої кількості людей, які місяцями працюють, щоб повернути хоча б одну дитинку. Це багато безпекових ризиків, у тому числі й для тих, хто допомагає в цьому. Про те, хто ці люди, і як усе відбувається, я зараз говорити не можу, бо це не просто нашкодить процесу повернення дітей, а й може коштувати комусь життя. Після перемоги нашої України обов’язково про все це поговоримо. А зараз маємо багато роботи, яка наближає цю перемогу та мир у сучасному світі”, – розповіла Усенко.

Вона наголосила, що задля повернення маленьких українців додому потрібні об’єднані зусилля міжнародної спільноти та реальні кроки.

Читайте також:  У яких випадках чоловікам з інвалідністю можуть відмовити у виїзді за кордон: роз’яснення ДПСУ

“Україна робить усе можливе, але, на жаль, цього недостатньо. Звичні інструменти дипломатії не діють, вимоги міжнародного гуманітарного права на агресора не діють, тому єдиного механізму не існує, а типові правила не працюють. Наше завдання – бути в постійному пошуку таких шляхів та бути в діалозі з тими, хто нас підтримує”, – додала представниця Офісу генпрокурора.

Як повідомлялось раніше, з початку повномасштабного вторгнення правоохоронні органи перевіряють інформацію про примусове переміщення та депортації понад 16 тисяч українських дітей.

Запис В Україну вдалося повернути 128 дітей, яких окупанти примусово вивезли до росії спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: