facebook

Україна сподівається на розмову Зеленського з лідером КНР Сі Цзіньпіном – Кулеба

Можливість проведення розмови президента України Володимира Зеленського з головою КНР Сі Цзіньпіном буде одним із питань, яке обговорюватиме міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба з керівником Офісу закордонних справ ЦК КП Китаю Ван І на полях Мюнхенської конференції з безпеки 18 лютого.


«Ми дуже хочемо, щоб відбулася розмова президента Зеленського з Сі Цзіньпіном. Будемо про це з ним також завтра говорити», — повідомив Кулеба на брифінгу журналістам, відповідаючи на питання про майбутню зустріч із Ван І.

За словами міністра, принцип територіальної цілісності держави є фундаментальним інтересом Китаю на міжнародній арені.

«І, власне, необхідність дотримання та захисту цього принципу є найбільшою спонукальною силою для Китаю – більшою, ніж аргументи якісь інші України, США чи інші. Тому сподіваюся на відверту розмову», – зазначив очільник МЗС.

Він уточнив, що ще ніколи не зустрічався з представниками Центрального комітету Китаю, хоч Ван І знає як міністра закордонних справ і саме з ним від початку війни підтримував контакти.

Читайте також:  Путін заявив, що російські війська чітко виконують усі цілі “спецоперації” на Донбасі

Кулеба також повідомив, що вже є кандидат на посаду посла України в Китаї, але «процедуру ще не запущено». Міністр не уточнив, про кого йдеться.

 

 

Посилання на джерело

The post Україна сподівається на розмову Зеленського з лідером КНР Сі Цзіньпіном – Кулеба first appeared on .

Джерело.



Категорії: