facebook

Зеленський попередив про глобальні наслідки союзу росії з Китаєм

Союз Китаю і росії означав би початок нової світової війні, і Пекін це усвідомлює.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Welt. Він підкреслив, що для України важливо, аби Китай не підтримував росію у війні. При цьому президент вважає, що наразі така підтримка країни-агресора неможлива.


«Однак я бачу можливість для Китаю зробити прагматичну оцінку того, що тут відбувається. Бо якби Китай об’єднався з росією, була б світова війна, і я думаю, що Китай це усвідомлює», – сказав він.

Натомість Зеленський зазначив, що хотів би бачити Китай союзником України.

Читайте також:  Нова китайська ракета впаде на Землю: вже відоме приблизне місце

Раніше постійний представник Сполучених Штатів Америки при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що рішення Китаю про надання російській федерації летальної військової допомоги буде перетином червоної лінії.Нагадаємо, Сполучені Штати останнім часом помічають «тривожні» тенденції стосовно підтримки Китаєм російських сил і бачать ознаки того, що Пекін хоче підійти до межі надання летальної військової допомоги росії, але так, щоб це не було викрито.

Раніше ми писали, що міністра закордонних справ України Дмитро Кулеба дуже швидко відповів головному раднику президента Китаю Сі Цзіньпіна Ван I на пропозицію закінчити війну шляхом домовленості з росією.

Джерело.



Категорії: