facebook

Астрономи виявили найближчу до Землі чорну діру

Використовуючи дані астрометричної місії ЕКА Gaia, вчені ідентифікували найближчу відому чорну діру, що знаходиться на відстані менше ніж 1600 світлових років від Землі, і визначили її масу.

Чорні діри важко спостерігати за визначенням — їхня маса зосереджена в області з настільки малим діаметром, що надзвичайно сильна гравітація, яка виникає, не дозволяє нічому вийти назовні, навіть світлу.


Вчені використали дані астрометричної місії ЕКА Gaia, сподіваючись, що вона відкриє новий спосіб виявлення та опису чорних дір у подвійних зіркових системах, надавши інформацію, що доповнює ту, яку дають зоряні спектри.

Gaia призначена для надточних вимірів зоряного положення. Це включає здатність виявляти рух видимої зірки на небі і на підставі цього робити висновки про присутність невидимого компаньйона.

Це спрацювало — нещодавно знайдену чорну діру було виявлено завдяки її зірці. До речі, дуже схожа на наше Сонце.Натхненні цими результатами, вчені планують застосовувати метод і в майбутньому, щоб відкрити більше чорних дір, які досі залишаються невідомими людині.

Читайте також:

Читайте також:  Тiлo знайшли у ванній: З’ясовують обставини смeртi відомої косметологині

В Британії знайшли метеорит, який може свідчити про космічне походження води на Землі. Метеорит, що впав в Англії, може підтвердити теорію про позаземне походження води на нашій планеті та й життя загалом.

Під час складання карти морського дна Західної Африки вчені виявили дивний кратер, який, як з’ясувалося, залишив величезний метеорит. Подальше вивчення показало, що він упав у той же час, що й Чиксулуб, який вбив динозаврів.

Також вчені знайшли докази того, що континенти утворилися в результаті ударів гігантських метеоритів. Теорія про те, що континенти спочатку утворилися на місцях цих зіткнень, існує вже десятиліттями. Проте досі було недостатньо вагомих доказів цього.

Джерело.



Категорії: