facebook

Для обходу санкцій путін може використовувати лукашенка

білоруський диктатор олександр лукашенко може сприяти китайсько-російським схемам ухилення від санкцій під час офіційного візиту до Пекіна.

Аналітики Інституту вивчення війни процитували видання Deutsche Welle, яке писало, що у поїздці лукашенко підпише пакет угод про розвиток спільних проектів, торговельно-економічну, інвестиційну, гуманітарну співпрацю та політичну співпрацю з Китаєм.


У звіті також мовиться, що раніше диктатор заявляв, що оборонна промисловість білорусі може виробляти зброю, оскільки країна має доступ до мікроелектроніки, оптики та комплектуючих, імпортованих з інших держав.

Як доказ в ISW навели слова представників української розвідки про те, що лукашенко вже допомагав путіну отримати зброю для війни проти України, постачаючи артилерійські боєприпаси з білоруських складів.

Читайте також:  У Венеції рвонув хімзавод: місто огорнуло чорним димом. Фото й відео

Раніше ми писали, що самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив, що незважаючи на санкції, рб разом із росією виробляє різні типи озброєнь і продає їх у 57 країн.Також нагадаємо, що глава правлячого режиму білорусі олександр лукашенко заявив, що не вірить у намір України влаштувати «провокацію» у невизнаному Придністров’ї.

Джерело.



Категорії: