facebook

Під виглядом гуманітарного вантажу росія вивозить із Сирії зброю – ЗМІ

Російський контейнеровоз з військовим вантажем увійшов із Сирії до Чорного моря через Босфор. При цьому російські контейнеровози знаходяться під міжнародними санкціями.


Про це повідомив представник незалежної консалтингової фірми з відстеження суден Bosphorus Observer Йорука Ішика у Twitter.

«Репатріація військової техніки: судно під російським прапором Sparta IV, що належить SC SOUTH LLC, що перебуває під санкціями Мінфіну США, пройшло через Босфор у бік Чорного моря шляхом з Тартуса в Новоросійськ з військовим вантажем», – сказано у повідомленні.

У Bosphorus Observer стверджують, що судно цивільне лише за назвою.Російські пропагандистські медіа повідомляли, що судно приходило до Тартусу з гуманітарною допомогою для постраждалих внаслідок землетрусу, а потім отримало новий вантаж на військово-морській базі росії.

Нагадаємо, що росія попри санкції продовжує успішно купувати мікросхеми для виробництва зброї через треті країни, такі як Туреччина, Об’єднані Арабські Емірати та Казахстан.

Читайте також:  Путін образився за «г*вно собаче» і збирається покарати Грузію: подробиці помсти

Раніше Федеральне бюро розслідувань разом із Міністерством торгівлі США розпочали розслідування можливих поставок високотехнологічного устаткування, яке випускалося поруч приватних американських підприємств потреб збройних сил росії.

Після початку вторгнення в Україну російські компанії почали одержувати з Китаю 40% бракованих мікрочипів звичайних замість 2%. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну російські компанії почали отримувати з Китаю до 40% бракованих мікрочипів, до цього їхня частка становила 2%.

Джерело.



Категорії: