facebook

У білорусі масштабні обшуки у справі про вибухи на аеродромі «Мачулищи»

У білорусі проходять масові обшуки, які зв’язують з атакою 26 лютого на російські літаки на аеродромі Мачулищі.

Про це повідомляє правозахисний центр «Вясна» на своєму сайті.


Правозахисники інформують, що білоруські правоохоронці проводять обшуки у громадян, яких судили або карали за політичними адміністративними статтями з 2020 по 2023 рік. Обшуки проводять співробітники КДБ.

Є інформація про перших затриманих. Попередньо відомо про затримання мінімум 10 людей. Їх після обшуків відправляють до слідчого ізолятора КДБ.

Нагадаємо, що 26 лютого, в районі білоруського військового аеродрому «Мачулищі» було зафіксовано два вибухи. Вони сталися вранці. Відомо, що саме з цього аеродрому злітають російські МІГ-31.Вибухи пошкодили російський літак далекого радіолокаційного виявлення (ДРЛО) А-50У впс рф і снігоприбиральну техніку.

Літак атакували два дрони. Вони пошкодили передню і центральну частини судна, зокрема авіоніку та радіолокаційну антену. За даними ЗМІ, організатори диверсії – білоруси, учасники опозиційного плану «Перемога». Вони уже перебувають у безпеці за кордоном.

Читайте також:  Коронавірус зберігали в зламаному холодильнику: світ шокували фото з лабораторії Уханя

У мережі зʼявилося нове відео підльоту українського дрона-камікадзе до літака управління А-50 ПКС рф на аеродромі Мачулищі в білорусі.

Джерело.



Категорії: