facebook

Спадок Да Вінчі. Чому дівчина загиблого Героя пішла до суду

Чого добивається депутатка Київради Михайлова?


Соціальними мережами, наче вірус, поширюється інформація про те, що депутатка Київради з фракції «Голос», керівниця медичної служби механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі» Аліна Михайлова претендує на спадок Героя України Дмитра Коцюбайла (позивний «Да Вінчі»). Дмитро був хлопцем Аліни і загинув на початку березня 2023-го у кровопролитних боях за Бахмут.

Читачі, які звинувачують парамедикиню у корисливих цілях, демонструють скріншот із держпорталу «Судова влада України», із деталями судового процесу. Згідно з офіційними даними, Аліна Михайлова має намір через суд встановити факт проживання однією сім’єю не менш п’ять років до часу відкриття спадщини.

Столична депутатка хоче юридично закріпити факт проживання з воїном Дмитром Коцюбайлом. Окрім позивачки, у справі проходять рідні загиблого Да Вінчі.

«Було подано заяву про встановлення факту проживання однією сім’єю, оскільки Аліна Михайлова та Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі) з 2017 року перебували в фактичних шлюбних відносинах, водночас, будучи військовослужбовцями та перебуваючи постійно на фронті, вони не встигли зареєструвати свій шлюб в порядку, передбаченому законодавством. Ключовим наміром пані Аліни, з яким вона до нас звернулась, було, власне, визнання факту фактичних шлюбних відносин», – так пояснив «Главкому» суть справи адвокат Михайлової Марк Бєлкін.

Також юрист запевнив: у родині Коцюбайлів немає майнових суперечок. Бєлкін додав, що Аліна Михайлова не належить до переліку осіб, які мають право на призначення та отримання одноразової грошової допомоги.

«Вона не претендує на таку виплату», – зазначив адвокат.

Як відомо, сім’я кожного військового, який загинув під час повномасштабної війни, має право отримати компенсацію – одноразову грошову допомогу у розмірі 15 млн грн. Це право забезпечує постанова Кабміну №168 від 28 лютого 2022 року.

Читайте також:  На вас чекають нові можливості: астрологи розповіли гороскоп на 11 травня для всіх знаків Зодіаку

На цю допомогу можуть претендувати батьки, чоловік чи дружина, діти до 18 років, утриманці.

7 червня відбулося судове засідання. Як свідчать відомості з держпорталу «Судова влада України», Івано-Франківський міський суд відмовив у відкритті провадження за позовом Михайлової. «Главком» запитав у адвоката Марка Бєлкіна, яка причина відмови. На що він коротко відповів, не вдаючись у подробиці: «Суд помилково застосував практику в подібних справах».

У свою чергу сестра Да Вінчі Олександра Коцюбайло відреагувала на прохання «Главкома» прокоментувати судовий позов коханої Дмитра дуже різко.

«Жодних коментарів щодо цієї справи не даю! Розумію, що це ваша робота, але чи не здається вам, що лізете туди, де вас не просять?» – відрізала вона.

Між іншим, у подібних тонах прокоментувала процес і відомий дитячий кардіолог, волонтерка і військова медикиня Юлія Кузьменко, яка в цій історії стала на захист Михайлової. У неділю, 11 червня вона зазначила: «Що за звичка лізти до чужої родини? Вас хтось кликав, просив, питав вашу думку? Залиште Аліну в спокої».

Цей запис викликав неабияку дискусію серед читачів Кузьменко. Люди фактично поділилися на два табори: ті, хто засуджують вчинок Аліни і говорять, що вона таки претендує на спадщину сім’ї хороброго Героя (інакше навіщо було починати судову тяганину з родичами загиблого Дмитра?) і тих, хто підтримує Михайлову.

Запис Спадок Да Вінчі. Чому дівчина загиблого Героя пішла до суду спершу з’явиться на UA-IN.

Джерело.



Категорії: