facebook

Він був справжнім патріотом та вірним сином своєї Батьківщини: попрощалися з воїном Сергієм Ковальчуком (ФОТО)

На Тернопільщині в останню земну дорогу провели загиблого воїна Сергія Ковальчука.


Про це повідомили на офіційному сайті Білецької ОТГ.

“21 липня 2023 року жителі Білецької громади провели в останню дорогу загиблого захисника України Ковальчука Сергія Анатолієвича, який героїчно віддав життя за Батьківщину, захищаючи її незалежність та оберігаючи вільне життя нашого народу на своїй землі від зазіхань московських орд”, – йдеться на сайті.

Сергій Ковальчук, 1987 року народження, був солдатом в лавах ЗСУ. Загинув 15 липня 2023 року в наслідок поранень отриманих від вибухової травми на Донецькому напрямку.

“Щоб віддати останню шану, помолитися за спочилого захисника Вітчизни, зібралися рідні, друзі, односельчани, побратими та жителі Білецької громади. Непоправна втрата для всіх… Сум і біль переплелись зі словами вдячності та співчуття. Сергій – приклад героїчної боротьби, воїн, що мужньо оберігав свій народ, був патріотом та вірним сином України. Живим коридором зустрічали Героя на його останній дорозі до вічного спочинку. Похоронна процесія, із сумом і сльозами на очах, під тужливу пісню-реквієм «Гей, плине кача» та скорботний церковний дзів, поволі рушила до храму святого апостола і євангеліста Луки, де звершили чин похорону убієнного воїна Сергія. По дорозі, на знак жертовності і подяки, люди клякали і розсипали пелюстки квітів”, – розповідають у громаді.

Читайте також:  Українські військові з навчань у Литві перевезені на 14-денну обсервацію в Трускавець

У проповіді священники закликали пам’ятати Героя, пам’ятати складену ним жертву на вівтар свободи та гідно жити і робити все задля Перемоги.

Останні військові почесті Герою віддали присутні від імені Головнокомандувача ЗСУ військовослужбовці.

З церкви рушили на цвинтар по останній блаженній дорозі до тихої пристані і місця спочинку загиблого Героя під спів Трисвятого й похоронного маршу. З гордим смутком домовину супроводить велика українська родина, що розділяє біль втрати і смуток кожного… Віримо, що його душа віднайде блаженний упокій в Царстві Небесному! Герої не вмирають! Герої завжди залишаються у наших серцях!

The post Він був справжнім патріотом та вірним сином своєї Батьківщини: попрощалися з воїном Сергієм Ковальчуком (ФОТО) first appeared on UA-IN.

Запис Він був справжнім патріотом та вірним сином своєї Батьківщини: попрощалися з воїном Сергієм Ковальчуком (ФОТО) спершу з’явиться на UA-IN.

Джерело.



Категорії: