facebook

Помер Ян Табачник

У понеділок увечері, 11 вересня, помер музикант-акордеоніст і колишній народний депутат України Ян Табачник. Він пішов із життя після тривалої хвороби.

\


Про це повідомив у своєму Instagram український журналіст Дмитро Гордон. За його словами, Табачник помер сьогодні о 20:10, пише Оглядач.

Екснардеп V, VI та VII скликань Ян Табачник два роки боровся з раком легенів, написав у Facebook журналіст Михайло Маслій. Він зазначив, що Табачник помер в ізраїльській клініці у Тель-Авіві.

Там уродженця Чернівців і поховають. “Таким було його бажання, на землі його рідного народу”, – зазначив Маслій.

Ян Табачник народився 1945 року в Чернівцях. Грати на акордеоні він почав у віці 10 років, а за три роки артист уже виступав перед публікою. Табачник був президентом Вищої ліги метрів світового акордеону, а 1994 року здобув звання народного артиста України.

Читайте також:  Водій збив дорожніх робітників на Львівщині: один з них загинув

Музичну освіту він здобував у Мелітополі, а потім отримав ще одну, юридичну, у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Також Табачник запамʼятався як депутат Верховної Ради України V, VI, VII скликань (з 2006 до 2014 року). У Верховній Раді V скликання він обіймав посаду першого заступника голови Комітету з питань духовності та культури. У парламенті VI і VII скликань – працював у Комітеті по боротьбі з організованою злочинністю.

Табачник був одружений з народною артисткою України, співачкою Тетяною Недєльською, яка молодша за нього на 26 років. У них народилося троє синів: старший, Петро, 1996 року, Павло 2000-го, Михайло – 2002-го.

 

The post Помер Ян Табачник first appeared on UA-IN.

Запис Помер Ян Табачник спершу з’явиться на UA-IN.

Джерело.



Категорії: