facebook

Напад у Польщі на українку та її 5-річну дитину: їх закидали образами і банками з-під пива

У населеному пункті Завоя (Малопольське воєводство) стався інцидент, під час якого троє громадян Польщі напали на українку та її 5-річну доньку. Мотивом до цього стала ненависть на національному підгрунті.


Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на Осередок моніторингу расистської та ксенофобської поведінки, інцидент стався 29 вересня, коли українка зі своєю донькою вийшли на прогулянку.

Двоє чоловіків, які сиділи на зупинці громадського транспорту, почали ображати жінку та дівчинку словесно, в тому числі у вульгарній формі коментуючи їхнє походження. Не обійшлося без таких традиційних висловів, як “українська к…а” і т.п. Обох вдалося сфотографувати, завдяки чому їх вдалося пізніше розшукати. Потім приєднався ще й третій агресор. Чоловіки кричали до дівчинки, що вона погань і їй має бути соромно, що в неї матір українка. При цьому вони ще й кидали в жінку та її дитину банки з-під пива, а самій жінці погрожували вбивством.

Постраждала викликала на місце поліцію, однак там справою не дуже хотіли займатися. Лише після втручання Осередку моніторингу расистської та ксенофобської поведінки місцева поліція через кілька днів, 4 жовтня, повідомила на своєму сайті про затримання двох нападників.

Та й то, велику роль в цьому зіграли жителі Завої, які впізнали чоловіків на фото й самі надали їхні імена та адреси проживання до Осередку моніторингу расистської та ксенофобської поведінки. Там всю цю інформацію передали в поліцію разом із офіційним письмовим повідомленням про підозру у вчиненні злочину.

Читайте також:  У санаторії на заході України чоловік вбив жінку. ФОТО

Щодо затриманих двох чоловіків, то це 47-річний та 59-річний місцеві жителі. До них на час слідства обрали запобіжні заходи у вигляді поліцейського нагляду та заборони наближатися до потерпілих.

The post Напад у Польщі на українку та її 5-річну дитину: їх закидали образами і банками з-під пива first appeared on UA-IN.

Запис Напад у Польщі на українку та її 5-річну дитину: їх закидали образами і банками з-під пива спершу з’явиться на UA-IN.

Джерело.



Категорії: