facebook

Мобілізація студентів: хто має право на відстрочку

В Україні студенти мають право на відстрочку від мобілізації, однак це стосується не всіх категорій, а залежить від певних умов.


Подробиці стосовно мобілізації студентів розповів начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо під час включення в медіацентрі “Україна”, пише УНІАН.

Під мобілізацію наразі підпадають військовозобов’язані від 27 років. Відстрочку від мобілізації отримують студенти, які навчаються на денній формі, пояснив Фітьо:

Якщо, наприклад, студент, який навчається у ВНЗ, був відрахований з навчання або отримав академічну відпустку і йому на момент отримання відпустки або відрахування виповнилося 27 років, – то такий студент підпадає під мобілізацію. Якщо ж студента відрахували або він отримував чи отримав академічну відпустку в віці 22 роки чи 21 рік – такий студент по мобілізації на даний момент не проходить.

Що стосується студентів, які навчаються за кордоном, то вони мають надати усі підтверджувальні документи з іноземного ВНЗ до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, щоб отримати дозвіл на виїзд.

Читайте також:  Захоплювався сатаною: спливли моторошні деталі про вбивцю, який вирізав органи та відрубав голову своїй матері

“Якщо форма навчання стаціонарна – ці всі випадки розглядають органи військової цивільної адміністрації, які надають відповідні дозволи і вносять цих громадян в систему “Шлях”, – підсумував Фітьо.

The post Мобілізація студентів: хто має право на відстрочку first appeared on UA-IN.

Запис Мобілізація студентів: хто має право на відстрочку спершу з’явиться на UA-IN.

Джерело.



Категорії: