facebook

Скажений кіт напав на дитину та її матір, людей госпіталізували

На Тернопільщині скажений кіт спочатку подряпав 8-річну дитину, а пізніше і її матір. День після того, як постраждалі отримали поранення, тварина померла. Люди звернулися в місцеву лікарню, а спеціалісти Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб виявили в кота – сказ.


Про надзвичайну ситуацію ZAXID.NET повідомили в управлінні ДСНС Тернопільщини. Офіційно про те, що в Кременецькому районі виявлено випадок сказу домашньої тварини було підтверджено 10 січня.

Відомо, що домашній кіт в переддень Нового року подряпав 8-річну дитину, а 1 січня – 52-річну жінку.

«Постраждалі отримали подряпини за місцем свого проживання – в будинку на вул. Старого Детюка в місті Кременець. Тварина дитину подряпала по голову. Жінка отримала подряпини лівої гомілки. Наступного дня кіт помер. Його труп місцеві жителі відправили на експертизу», – повідомили в ДСНС Тернопільщини

.В Тернопільській регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів провели розтин тварини і дослідили його на вірусологічне дослідження. За результатом лабораторної експертизи у відібраному матеріалі спеціалісти виявили збудник сказу.

Читайте також:  “Як порно-актриса”: відома українська співачка вдягнула відверте вбрання та нарвалась на критику (фото)

Постраждалим одразу назначили лікування. Дитину та жінку госпіталізували в Кременецьку опорну лікарню, де медики надають комплекс профілактичних щеплень від сказу. 5 січня також засідала надзвичайна протиепізоотична комісія при Кременецькій міській раді.

Вулиця Старого Детюка та прилеглі території в Кременці були визначені карантинною зоною. Усі домашні тварини спеціалісти обстежили для виявлення сказу та провели їм щеплення.

The post Скажений кіт напав на дитину та її матір, людей госпіталізували first appeared on UA-IN.

Запис Скажений кіт напав на дитину та її матір, людей госпіталізували спершу з’явиться на UA-IN.

Джерело.



Категорії: