facebook

Долар з євро збожеволіли: банки та обмінки різко змінили курс валют

Свіжі дані


Офіційний курс валют в Україні на суботу, 20 січня
Опубліковано дані, який курс долара та євро встановлений НБУ, а також у банках та обмінках. Дані опублікувало thepage.ua.

Так, Нацбанк України на вихідні, 20 та 21 січня встановив курс долара на рівні 37,70 грн, що на 19 копійок менше за попередній валютний день. Курс євро за рішенням НБУ буде 41,01 грн, що на 20 копійок нижче за попередній валютний день.

Щодо курсу долара в банках, то середній показник у купівлі становить 37,77 грн, що на 12 копійок нижче за попередній день. У продажу курс становив 38,30, що на 15 копійок нижче.

Середній курс євро у банках становить у купівлі 41,20 грн, це менше на 20 копійок, а у продажу – 41,85 грн, що на 25 копійок дешевше.

Також наводяться дані міжбанку. Середній курс долара у купівлі 37,66 грн, у продажу – 37,69 грн. Щодо євро, то у купівлі середній курс 40,93 грн, а у продажу – 40,97 грн.

Читайте також:  Скільки буде коштувати долар в Україні: з'явився несподіваний прогноз курсу

Керівник аналітичного департаменту інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій в інтерв’ю РБК-Україна пояснив, що для розуміння, чому курс долара послаблюється, потрібно розуміти, чому до цього майже два місяці курс зміцнювався.

Це відбувалося через рекордні бюджетні виплати в другій половині грудня. Традиційно, в цей час витрати з державного бюджету дуже великі.

Частина цих коштів потрапляє на валютний ринок, провокуючи сезонний стрибок попиту валюту. Тому курс долара до кінця року традиційно зростає.

Але за у мірі зменшення попиту на валюту долар починає дешевшати. Ймовірно, це зараз відбувається. Експерт додав, що це ніяк не гарантує сталість нового курсового тренду, але він очікує, що до кінця зими зберігатиметься тенденція до посилення гривні.

The post Долар з євро збожеволіли: банки та обмінки різко змінили курс валют first appeared on UA-IN.

Запис Долар з євро збожеволіли: банки та обмінки різко змінили курс валют спершу з’явиться на UA-IN.

Джерело.



Категорії: