facebook

“Долар опинився на межі вражаючого стрибка, експерти сказали українцям про загрозу”: коли треба встигнути в обмінники

Курс долара до гривні у лютому 2024 року визначатиме рішення партнерів щодо макрофінансової допомоги Україні.


Як інформують “ФАКТИ”, про це розповів економічний експерт, член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Що впливатиме на курс у лютому

За словами Пендзина, наразі є чітко два сценарії, і залежно від них будуть розвиватися події.

Так, ми досі не маємо рішення ЄС щодо пакету допомоги на суму €50 млрд. Очікується, що держави-члени блоку можуть ухвалити підтримку на саміті в Брюсселі 1 лютого.

Окрім того, поки що Конгрес США не ухвалив допомогу для Києва на суму понад $60 млрд.

Саме рішення партнерів вплине на подальшу економічну ситуацію в Україні: якщо допомогу ухвалять, курс буде стабільним. Якщо макрофін надходитиме з проблемами – курс, імовірно, буде послаблюватися.

Курс долара у лютому 2024 року – прогноз експерта

За словами Пендзина, зараз спостерігаємо зміцнення курсу. Це свідчить про те, що на сьогодні система більш-менш стабільна.

Читайте також:  В Україні почнуть платити дві пенсії: хто отримає гроші

“Розбалансувати систему може тільки збільшення соціальних виплат. Збільшення соціальних виплат відбувається десь в середині місяця. Тобто, якщо до цього моменту допомоги від партнерів не буде, значить, ми побачимо послаблення курсу”, – сказав експерт.

Він зазначив, що у разі проблем з макрофіном, Нацбанк вимушений буде послаблювати курс для того, щоб зберегти валютні резерви і дати Міністерству фінансів додаткові ресурси для виплат. Спершу Мінфін буде шукати можливості збільшити залучення через облігації внутрішньої державної позики.

The post “Долар опинився на межі вражаючого стрибка, експерти сказали українцям про загрозу”: коли треба встигнути в обмінники first appeared on UA-IN.

Запис “Долар опинився на межі вражаючого стрибка, експерти сказали українцям про загрозу”: коли треба встигнути в обмінники спершу з’явиться на UA-IN.

Джерело.



Категорії: