facebook

“Ухилянтів дотиснуть остаточно, правила мобілізації дозволять шукати їх всюди”: ТЦК почали видавати повістки 17-річним

На призовних дільницях ТЦК та СП триває приписка юнаків 2007 року народження й згідно з чинним законодавством, громадяни, які отримали повістку для приписки, мають особисто прибути на призовні дільниці територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.


Як інформує “РадіоТрек”, про це повідомляють в Одеському обласному ТЦК та СП.

Наголошується, що приписці підлягають усі допризивники, які мешкають на території міста та району.

Зазначається, що в повістці вказано повний перелік документів, які юнаки мають подати особисто до призовних дільниць.

У “військкоматі” звернули увагу, що юнаки мають прибути на дільниці у строк, вказаний у повістці. Якщо допризивник не може прибути на дільницю у зазначений час, на то мають бути поважні причини.

Приписна кампанія, як пояснили у ТЦК та СП, потрібна для взяття юнаків на військовий облік, визначення кількості майбутніх військовозобов’язаних, як багато з них придатні для військової служби, а також для встановлення їх особистих якостей, фаху й рівня освіти.

Посвідчення про приписку до призовної дільниці видається громадянам, приписаним до призовних дільниць, яких за результатами проходження комісії з питань приписки визнано придатними до військової служби або тимчасово непридатними до військової служби чи такими, що потребують лікування.

Зазначимо, що приписна компанія проходить на території усієї України.

Під час розгляду законопроєкту щодо мобілізації народні депутати розглядають можливість дозволити подавати ухилянтів у розшук. Це збираються робити стосовно громадян, які тричі проігнорували повістку і не з’явилися до ТЦК.

Крім цього, розглядається ідея збільшення штрафів та введення більш жорстких адміністративних санкцій за ухилення від мобілізації.

Читайте також:  Чи зможе Україна до кінця року повернути окуповані РФ території: відповідь голови розвідки Британії

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив народний депутат із фракції “Батьківщина” Вадим Івченко.

Зокрема, депутати пропонують три етапи покарання за ігнорування повісток.

Ми знаємо за ініціативу з приводу того, що збільшуватимуться штрафи та буде адміністративна відповідальність.

Якщо ти отримав першу повістку – цей штраф буде збільшений. Якщо ти не з’явився вдруге по повістці у ВЛК, військкомат, то буде ще більший штраф.

А втретє, можливо, якщо ти спеціально уникаєш, за рішенням суду, я думаю, може людина подаватися і в розшук. Це все те, що пропонує уряд…

Я впевнений у тому, що фахово депутати правоохоронного комітету будуть розглядати відповідні пропозиції”, – пояснив Івченко.

Він наголосив, що такі заходи можуть бути ухвалені лише після того, як законопроєкт про мобілізацію буде розглянутий Комітетом національної безпеки та сесійним залом Верховної Ради.

Після цього, за словами нардепа, стане зрозумілим, як будуть визначені основні положення, стосовно яких будуть розроблені відповідні пропозиції щодо Кодексу України про адміністративні правопорушення або Кримінального кодексу

“Тоді буде зрозуміло формат, навколо чого будувати відповідні пропозиції щодо КУпАП або до Кримінального кодексу”, – резюмував Івченко.

 

The post “Ухилянтів дотиснуть остаточно, правила мобілізації дозволять шукати їх всюди”: ТЦК почали видавати повістки 17-річним first appeared on UA-IN.

Запис “Ухилянтів дотиснуть остаточно, правила мобілізації дозволять шукати їх всюди”: ТЦК почали видавати повістки 17-річним спершу з’явиться на UA-IN.

Джерело.



Категорії: