facebook

Розширено перелік платних послуг у лікарнях: за що платитимуть українці

Кабмін розширив перелік платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах. Перелік доповнено послугами, що надаються закладами охорони здоров’я Міністерства внутрішніх справ України за договорами з фізичними особами та юридичними особами усіх форм власності.

Відповідно до урядової постанови № 429, пацієнти лікарень будуть змушені заплатити за:


медичну допомогу, що надається в стаціонарних умовах лікарями відповідної спеціалізації (надання консультацій, проведення діагностики, лікування, реабілітації та профілактики хвороб, травм, отруєнь, патологічних станів, ведення фізіологічних станів (під час вагітності), із забезпеченням харчування та умов для перебування в палаті в закладах охорони здоров’я МВС;
проведення медичної, у тому числі військово-лікарської, експертизи з психіатричним, психологічним та психофізіологічним обстеженням у закладах охорони здоров’я МВС.
Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров’я України у травні почали міняти систему виписки лікарняних листів, щоб позбавити лікарів від непотрібних викликів додому.

Читайте також:  “Неймовірно тяжкі дні” : Кулеба опублікував перше фото після ДТП. “З вірою в Бога”

Сума щоденної допомоги за лікарняним листком в 2018 році склала 224,4 грн. Це на 54,2 грн, або 31,9% більше, ніж в 2017 році. Збільшення середнього розміру лікарняного пов’язують із зростанням мінімальної заробітної плати, а також із загальним зростанням фонду оплати праці по країні.

Джерело.