facebook

У “Слузі народу” зробили заяву про всеукраїнський референдум

На всеукраїнський референдум необхідно виносити питання, які об’єднують громадян, а не призводять до розбіжностей у суспільстві.

Таку заяву зробив в ефірі програми “Свобода слова” у понеділок, 10 червня, представник президента України Володимира Зеленського в парламенті Руслан Стефанчук.


На думку другого номера партії “Слуга народу”, Україна повинна на законодавчому рівні максимально правильно сформувати механізм, щоб дати громадянам можливість із певних питань висловити свою думку і позицію

“Цей механізм стосується, насамперед, запобіжників, зокрема, питань, які не можуть виноситися на референдум, запобіжників про кількість кваліфікованої більшості ухвалення окремих питань, коли недостатньо більше половини голосів”, – пояснив він.

Читайте також:  Кравчук шокував відвертою заявою про «Слуг народу»! Так про Зеленського він ще не говорив

“Важливим буде питання інформаційної кампанії. Тому питання, які стосуються НАТО і ЄС, ми готові виносити на референдум після того, як українське суспільство визнає, що ми нині в тому стані, що можемо претендувати на членство”, – продовжив Стефанчук.

За його словами, доленосні для країни рішення повинні підтримуватися розумінням і консенсусом у державі.

“Для нас дуже важливо виділити питання, які є першочерговими, і дуже важливо, щоб вони об’єднували нас у майбутньому, а не розділяли в минулому”, – підсумував Стефанчук.

Джерело.