facebook

Борги за комуналку та штрафи: Рева раптово “осліп” після питання про платіжки

Міністр соціальної політики Андрій Рева сказав, що думає про нарахування пені за борги по житлово-комунальним послугам. І назвав це “повною нісенітницею”, повідомляє агентство “РБК-Україна”. Міністр переконаний, що цього не треба було робити.

“Це повна нісенітниця. Якщо людина не платить, а на нього ще нараховують пеню – який у цьому сенс? Це дурниця повна… Говорити про бідних людей і ще нараховувати їм пеню, коли їм нічим заплатити – я вважаю, що це повна нісенітниця”, – сказав він у кулуарах уряду.
Рева нагадав, що рішення про введення пені продиктовано відповідним законом. За словами міністра, за законом пеня насправді нараховується вже з 10 червня.


В разі проблем з виплатою зарплати або затримок з субсидій від держави пеня нараховуватися не буде, додав глава Мінсоцполітики.

Читайте також:  П'яних матерів не було вдома: на Одещині у пожежі загинули четверо дітей

Варто нагадати, що штрафи за борги по комуналці можна буде нараховувати тільки за підсумками травневих нарахувань. А вони стануть відомі ближче до середини наступного місяця.

Тепер за кожен день прострочення будуть нараховувати неустойку в 0,01% від суми боргу. Однак загальний розмір пені не буде перевищувати 100% заборгованості.

Нагадаємо, поки українці ледве зводять кінці з кінцями та виживають від зарплати до зарплати, міністр соціальної політики Андрій Рева, замість того, щоб виконувати свої прямі обов’язки та піклуватися про добробут українців, відпочиває на широку ногу у дорогих ресторанах.

Джерело.