facebook

Гройсман назвав умову збільшення мінімальної зарплати українців щонайменше удвічі

Прем’єр запевнив, що знає спосіб домогтися збільшення розміру заробітної плати в Україні

Розмір мінімальної зарплати в Україні може бути збільшений практично вдвічі завдяки зростанню економіки. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі одного з українських телеканалів.


“Хотілося б, щоб кожна працююча людина мала можливість прийти в магазин і купити те, що потрібно. Мені вдалося зробити з 50 доларів мінімальної зарплати 150 доларів”, – заявив він.

За словами прем’єра, “за найближчі два роки Україна може досягти розміру мінімальної зарплати в 300 доларів”, і глава уряду знає, “як це потрібно зробити в подальшому”.

Гройсман підкреслив, що друкарський верстат – це не сценарій роботи уряду.

“Тільки той план, який я реалізую кілька років. Ніяких друкарських верстатів! Тільки економіка – за рахунок детінізації та інвестицій”, – резюмував прем’єр-міністр.

Читайте також:  “Тимошенко і Порошенко – цить. Не зараз”: Українець жорстко розніс опозицію.

Раніше Держслужба статистики повідомила, що за підсумками січня-березня 2019 року найвища середньомісячна зарплата зафіксована у працівників авіаційної галузі – вона склала 25 850 грн.

При цьому в квітні середня номінальна зарплата штатного працівника українських підприємств, установ і організацій досягла 10 269 грн. Квітневий показник перевищив рівень мінімальної зарплати, яка становить 4173 грн, майже в 2,5 рази.

А Київський міський центр зайнятості назвав професії, представники яких заробляють в столиці найбільше:

Джерело.