facebook

Скляні стіни та місце для протестів: Зеленському презентували нову АП зі “спецефектами”

Нова Адміністрація президента переїде в Український дім на Європейській площі Києва і називатиметься Офіс президента.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, зазначивши, що у колишньому будинку АП на вулиці Банковій влаштують музей (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини).


Архітектор Іван Юнаков розповів, що Офіс добре освітлюватиметься, бо буде багато вікон, а також велика зала на 500 осіб та інші зони.

Ще в Офісі президента замінять всі інженерні системи. Також будуть встановлені теплові насоси, системи циркуляції повітря. А перед будівлею постійно працюватиме фонтан зі спецефектами.

У холі будівлі буде коворкінг, де охочі зможуть спілкуватися із працівниками Офісу і пропонувати свої ініціативи. Ще у будівлі обладнають кафе для відвідувачів.

Кабінет президента розмістять або з видом на Європейську площу, або вікнами на Дніпро.

Зазначається, що новий офіс передбачає простір і відкритість — стіни будуть скляними, а вся інфраструктура доступна для людей з інвалідністю.

Додамо, що Зеленський запитав, чи передбачено місце, де українці зможуть влаштувати протести. Гаранту пообіцяли, що таке місце буде, але це треба зробити так, щоб не заважати іншим, зокрема не перекриваючи проїзну частину.

Читайте також:  Тимошенко втратила важливого соратника - Сенченка

Глава Адміністрації президента Андрій Богдан наголосив, що згідно із концепцією на новий офіс не витрачатимуть гроші з бюджету. Також він наголосив, що АП змінять не тільки матеріально, а й ментально: президент отримає сучасний, європейський офіс.

При цьому Зеленський зазначив, що налаштований на зменшення витрат з держбюджету на утримання Адміністрації.

“Головне, що це буде за рахунок грантів європейських організацій, ЄС, і дає можливість нам збільшувати зарплати і не давати додаткове навантаження на державний бюджет”, — пояснив Богдан.

Крім того, заступник глави АП Руслан Рябошапка додав, що логіка нової структури полягає в тому, що по-перше, назва Адміністрація зміниться на “Офіс президента”. По-друге, він не буде більше “паралельним Кабміном”, а стане місцем, де буде аналіз політики та того, що відбувається в країні і можна буде вирішувати всі наявні проблеми.

Володимир Зеленський хоче створити художній музей на вулиці Банковій після того, як Адміністрацію президента буде переміщено з центру Києва.

Раніше помічник Зеленського поскаржився, що команді “не дуже комфортно” працювати у стінах АП на Банковій.

Джерело.