facebook

Чи посадять депутата від “Слуги народу”, якого підозрюють у хабарництві? У Верховній Раді дали відповідь

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова з трибуни Верховної Ради повідомила, чи каратимуть її однопартійця, якого підозрюють в отриманні хабаря.

Про це 15 вересня повідомляє ІА Вголос.


Так, Венедіктова пояснила, що у неї наразі немає доказів причетності нардепа до отримання хабаря.Але якщо буде достатньо доказів, у мене є сміливість приймати відповідальні рішення… Перш ніж підписати підозру, я повинна мати об’єктивні відомості, які підлягають доведенню, а саме: час, місце, спосіб обговорення депутатом і його помічником дій щодо отримання неправомірної вигоди. Час, місце і спосіб надання депутатом вказівок своєму помічникові щодо вчинення неправомірних дій”, – сказала Венедіктова.

Читайте також:  "Нові" обличчя в старій обгортці: які партії і об'єднання підуть на дострокові парламентські вибори

Генпрокурорка додала, що без встановлення факту використання службового становища та факту одержання хабаря повідомити про вчинення злочину неможливо.

“Єдиними фактичними обставинами, які можна назвати доведеними, є факт обговорення внесення змін до законодавства, прийняття підготовлених пропозицій змін, обіцянка нардепа передати їх на опрацювання юриста”, – підкреслила вона.

Венедіктова в кінці сказала, що вона отримала лист від керівництва НАБУ з підозрою без матеріалів кримінального провадження.

“Ми готові вивчити матеріали кримінального провадження, якщо буде достатньо підстав повідомити про підозру – я це зроблю і повідомлю”, – сказала Венедіктова.

Джерело.



Категорії: