facebook

Під виглядом боротьби з COVID-19 в “ЛНР” створюються нові бандформування

В окупованих населених пунктах Луганської області поширюються панічні настрої, пов’язані з приховуванням фактичного рівня пандемічного стану та неспроможністю місцевих самопроголошених “адміністрацій” забезпечити своєчасне виявлення, лікування чи навіть ізоляцію хворих на коронавірус.

Паніка охопила навіть так званих “правоохоронців” терористичного угруповання “МВС ЛНР”, які бояться виходити на патрулювання. Для цього створюються банди з числа учасників “добровільних козацьких дружин” і співробітників “поліції”.

«Основна мета патрулювання – це охорона громадського порядку, збереження культурних місць, культурних цінностей і як невід’ємна частина – контроль за дотриманням громадянами рішень так званої “Надзвичайної протиепідемічної комісії”», – заявив сепаратистським ЗМІ тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника – начальник поліції громадської безпеки Свердловського “МВВС МВС ЛНР” бойовик Едуард Мельниченко.


При цьому, для стимулювання “козачків”, їм дозволили перевіряти не тільки документи у простих жителів, але й здійснювати раптові перевірки бізнесу.

Читайте також:  Спецслужби РФ знищують не тільки колишніх бойовиків, але й їхніх близьких

«З 11 квітня представники козацьких формувань беруть участь і в перевірках об’єктів господарської діяльності…, які проводять співробітники “ГУВС МВС ЛНР”, Стахановської міської санітарно-епідемічної станції…», – заявили в Стаханівській окупаційній “адміністрації”.

За інформацією сепаратистських ЗМІ, до лав “добровільних козацьких дружин” окупованих населених пунктів Луганщини увійшли “небайдужі до долі міст жителі”.

На сьогоднішній день, крім Кадіївки (Стаханова), такі спільні бандформування вже створені в Алчевську, Антрациті, Краснодоні, Должанському (Свердловську) і Хрустальному (Красному Лучі) і використовуються для залякування місцевого населення та жахання бізнесу.

Джерела:

https://mvdlnr.ru/feed/video/1381-dobrovolnye-kazachi-druzhiny-krasnodona-prisoedinilis-k-proektu-po-sovmestnomu-patrulirovaniju.html

https://gtrklnr.com/2020/04/13/kazaki-i-policejskie-nachali-sovmestnoe-patrulirovanie-na-ulicax-sverdlovska-mvd-lnr/

Джерело.



Категорії: