facebook

“Злетіли з котушок”: жителям ОРЛО заборонили підходити до кордону з РФ ближче, ніж на 5 км

У зв’язку із запланованим тотальним закриттям шахт у самопроголошеній «ЛНР», за вказівкою кураторів з Кремля терористична організація «МДБ ЛНР» ввела обмеження на перебування мешканців на окупованих територіях Луганської області, що прилягають до кордону з Росією.

«Визначено межі прикордонної зони та порядок видачі дозволів на перебування, виробництво робіт в смузі місцевості, в межах якої встановлено прикордонний режим, в’їзд, виїзд в міжнародні пункти пропуску автотранспорту організацій, що здійснюють в них господарську та іншу діяльність», – повідомляє сепаратистський портал «Луганський інформаційний центр».


Особливий прикордонний режим визначений на смузі місцевості, що безпосередньо прилягає до кордону Луганській області з РФ. Ширина місцевості, на якій встановлено прикордонний режим, становить до п’яти (!) кілометрів, – йдеться в повідомленні.

При цьому, джерела на окупованих територіях надали перелік шахт на підконтрольних угрупованню «ЛНР» районах Луганщини, які будуть ліквідовані.

Читайте також:  Чому в супермаркетах обмежили продаж деяких товарів: відповідь МОЗ

За їхніми даними, шахта «Никанор-Нова» в Зоринську буде закрита до 01 лютого 2021 року шахта «19 партз’їзду» в селищі Юр’ївка – до 31 грудня 2020; шахтоуправління «Луганське» в селищі Ювілейне, шахта ім. Дзержинського в Ровеньках і «Партизанська» в Антрациті – до 1 лютого 2021 року.

Шахти нібито будуть ліквідовані не відразу, рішення буде прийматися за результатами роботи підприємств за останні два роки.

Водночас, станом на сьогоднішній день окупаційна «влада» ОРЛО вже закрила 15 шахт.

На думку місцевих жителів, цілком очевидно, що стоїть за словом «реорганізація», оскільки бойовики акцентують, що проводиться вона буде з урахуванням досвіду РФ. Насправді в Росії подібна «реорганізація» шахт закінчилася, наприклад, в Ростовській області, де майже не залишилося функціонуючих вугледобувних підприємств.

Всеволод Луганський,

учасник руху «Наша Луганщина»

Джерело.