facebook

На українців чекає новий тарифний удар: що буде з цінами на електроенергію

На українців чекає підвищення ціни на електроенергію, щонайменше, до двох гривень за один кВт/год.

Про це в ефірі Апостроф Live розповів енергетичний експерт Валентин Землянський.


Він зазначив, що на сьогоднішній день ринок електроенергії в Україні не працює і його необхідно приводити до реалій. Також він поділився думкою з приводу підвищення цін на електроенергію для бізнесу на 17%. З одного боку, це збільшує собівартість виробництва продукції, але є й інший бік.
“З іншого боку, нам потрібно розуміти, що на сьогоднішній день відбувається в галузі. Наскільки галузь функціональна і наскільки це підвищення необхідно й обґрунтовано. Ми бачимо ті плани, які приймає уряд щодо порятунку галузі від банкрутства після запуску ринку електроенергії. Але це половинчасті заходи. У нас знову за рахунок споживача намагаються вирішити недосконалу фінансову систему ринку електроенергії “, – зазначив Землянський.

Читайте також:  У Зеленського розробили нові тарифи: до Ради подадуть законопроект "Роттердам-"

Експерт додав, що за рік роботи ринку зеленого тарифу стало ясно, що це веде тільки до погіршення фінансової ситуації для всіх гравців на ринку електроенергії.

“Тому ще раз повторюся: це половинчаста міра і спроба вирішити проблеми ринку за рахунок безпосередньо споживачів. Поки промислових, а далі, я так розумію, мова піде і про населення”, – резюмував Землянський.

 

Джерело.



Категорії: