facebook

Лікар заявив, що отримав анафілактичну реакцію на вакцину Moderna

Про першу серйозну алергічну реакцію на протиковідну вакцину виробництва Moderna заявили в Бостоні, США.

Анафілактичну реакцію одразу після введення вакцини виявив у себе лікар-онколог з Бостонського медичного центру доктор Хоссейн Садрзаде, повідомляє The New York Times.


Це сталося в четвер 24 грудня, на першому тижні після початку вакцинації від Covid-19 в США. В одному з інтерв’ю доктор Садрзаде заявив, що відчув важку реакцію майже відразу після того, як йому зробили щеплення. У чоловіка запаморочилося в голові, серцебиття прискорилося до 150 ударів на хвилину, що вдвічі перевищує норму голову, а також впав артеріальний тиск.

Доктор Садрзаде повідомив, що його погіршення самопочуття – це анафілактична реакція. З якою лікар стикався особисто, оскільки має алергію на молюсків. Щоб запобігти погіршенню стану, Садрзаде ввів собі медичний препарат, який приніс із собою.

Читайте також:  МЗС висловило протест проти розширення списку українців, які потрапили під санкції РФ

У своїй заяві речник Бостноського медичного центру Девід Кіббе підтвердив, що доктор Садрзаде в четвер отримав вакцину Moderna та повідомив про відчуття розвитку алергічної реакції, тож йому було дозволено самостійно використати свій особистий автоінжектор епінефрину. В заяві йдеться, що пацієнта доставили до відділення невідкладної допомоги, пройшли обстеження, лікування, спостереження та виписку. Сьогодні у нього все добре.

Це було перше повідомлення про подібний випадок, пов’язаний із вакциною Moderna. Водночас, федеральні відомства розслідують щонайменше 6 випадків, пов’язаних з людьми, які перенесли анафілаксію після отримання вакцини Pfizer-BioNTech, що містить подібні інгредієнти, протягом перших кількох тижнів її розповсюдження в США.

Представник компанії-виробника заявив, що Moderna не коментуватиме цей випадок окремо. Однак відділ медичної безпеки розпочав перевірку.

Джерело.



Категорії: