facebook

“Тариф на передачу електроенергії в Україні збільшать на 22,2%”: названо точну дату

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вирішила підвищити тариф НЕК “Укренерго” на послуги з передачі електроенергії на 22,2%. Названо орієнтовну дату змін.


Як інформує “biz/today.ya”, як повідомляє НКРЕКП, очікується подорожчання послуги до 592,89 грн/МВт-год із 2024 року. Вказано, що регулятор 16 листопада погодив схвалення проектів відповідних постанов про зміну тарифів на послуги з передачі електроенергії, на послуги з розподілу електроенергії з використанням стимулюючого регулювання, методології “Витрати+”, на послуги з оперативно-технологічного (диспетчерського) управління Укренерго та послуги постачальників універсальних послуг.

У проекті наголошено, що тариф на послуги з передачі електроенергії для користувачів системи наступного року зросте 592,89 грн/МВт-год без ПДВ. При цьому тарифи на послуги з передачі електроенергії для підприємств “зеленої” металургії піднімуть до 412,68 грн/МВт-год без ПДВ.

НКРЕКП також має намір на 5% підвищити тариф на диспетчерське управління з 1 січня 2024 року. Він зросте до 100,37 грн/мвт-год без ПДВ.

Проекти ухвал з обґрунтовуючими матеріалами будуть опубліковані на офіційному сайті НКРЕКП для отримання пропозицій та зауважень.

Читайте також:  Що обов'язково повинно бути на столі на Старий Новий рік

Глава НКРЕКП Костянтин Ущаповський пояснив, що йдеться про дуже важливі питання для ринку, тому потрібно відповідально поставитися до їхнього прийняття. Топ-менеджер наголосив, що остаточні рішення ухвалять з урахуванням інтересів усіх сторін – споживачів, гравців ринку та держави.

Нагадаємо, що з 1 липня поточного року тариф на послуги з передачі електроенергії для користувачів становить 485,10 грн/МВт-год без ПДВ. Для підприємств “зеленої” електрометалургії у 2023 році він нижчий – 209,42 грн/МВт-год без ПДВ.

The post “Тариф на передачу електроенергії в Україні збільшать на 22,2%”: названо точну дату first appeared on UA-IN.

Запис “Тариф на передачу електроенергії в Україні збільшать на 22,2%”: названо точну дату спершу з’явиться на UA-IN.

Джерело.



Категорії: